top of page

NEEM - Pulver/olje til hund

Oppdatert: 24. feb. 2023

Neem bladpulver og neemolje har blitt brukt i århundrer i India og Asia. Det har så mange

fordeler for mennesker, planter (som i organisk hagearbeid) og dyr.

Neem er kjent som Azadirachta Indica og er medlem av Mahogany-familien, Maliaceae.

 

Neem egenskaper

Neem anses å være tørr og lett. Dette betyr at det er enkelt å fordøye og derfor anses som 'veldig fordøyelig' og lett kan inntas for mange plager.

Å bruke Neem i lange perioder kan forårsake tørrhet i kroppen, og med dette viktige aspektet er det best å gi Neem til hunden din i kombinasjon med litt sunt fett som kokosnøttolje, fiskeolje eller til og med litt kokosnøttsmør.

Dette hjelper til med å dempe de tørre egenskapene til neem og hjelper til med å bedre absorpsjonen i hundens kropp. Det er best å bruke Neem mellom 1 måned til 4 måneders periode og deretter stoppe, i det minste i noen måneder. Dette vil også bidra til å opprettholde dens effektivitet i hundens kropp og samtidig gi bedre resultater.

Neem-bladpulver er bittert i smak, så hunden kan rynke litt på nesa av det.. Lurt å blande det med annen velsmakende mat.


Neem olje og bladpulver - Helsefordeler for hunder

  • Neem olje for tørr, kløende hud - Har du en hund som lider av allergier? Eller har en hund som flasser og tørrhet som trekker huden? Vel, neemolje er utmerket når det gjelder å bekjempe tørrhet hos hunder, da den er rik på omega-fettsyrer, samt svovel.


  • Neem olje for sopp/hudinfeksjoner - Neem er løsningen for hundens hudproblemer. Neemolje brukes også til soppinfeksjoner hos hunder. Neem-olje påføres direkte på hundens hud flere ganger om dagen og i flere uker, til hunden har leget seg fullstendig. Neem pulver kan også bli gitt med mat til hunder som lider av hudproblemer for å bidra til å løfte immuniteten, og også for å skylle ut indre parasitter, bakterier, sopp og bakterier.


  • Neem olje for lopper, lus og flått - Dette skyldes Neems skarpe lukt og dens evne til å fungere som et insektmiddel uten bivirkninger til hunden eller personen som bruker den. Derfor kan neemolje trygt brukes for å forhindre lopper og flått hos hunder.


  • Neem pulver for parasitter - Du kan kjøpe Neem pulver eller kapsler og gi den til hunden din for å skylle ut parasitter og andre patogener. Neem-blader er antibakterielle, soppdrepende, antivirale og anti-patogener! Hunder som har hudproblemer og allergier, så vel som hunder med parasitter, vil ha stor nytte av å ta neemblader pulver daglig, i en måned eller så, til tilstanden ikke er mer.


  • Neem pulver for hunder med kreft og for detox - Neem er en kraftig blodrenser - gjør ingen feil med det! Neem brukes til å øke kroppens immunitet ved å rense blodet og fordøyelseskanalen av urenheter, og det er grunnen til at det kan være et flott tillegg til hundens helseomsorgsplan, som lider av tilstander som kreft.


  • Neem olje for sunne tenner og tannkjøtt - Den samme fordelen kan gis til pelsbabyene våre, spesielt de hundene som får tørrfor og mye tørre godbiter! Tørrfor og slike 'godbiter' som har sittet i hyllene i månedsvis har mange bakterier som øynene våre ikke kan se. Disse hoper seg opp overtid i hundens munn, og her kommer den dårlige pusten, a.k.a, hundeånde! Yikes! Så ta en dråpe ren organisk neemolje og tilsett bare litt kokosnøttolje, litt organisk hundetannkrem og masser den med fingeren i hundens munn.


  • Neem olje for rene hundegårder - Hold hundegården fri for insekter for hunden din ved å spraye litt neemolje over hele. Alle plantene, gresset og til og med uteplassen! Ta en vannsprayflaske, tilsett litt vann, få dråper neemolje og få dråper naturlig oppvasksåpe (Grønnsåpe for eksempel), og spray nå dette rundt plantene dine og hagen. Dette forhindrer at mygg kommer i nærheten av hagen din ... og din kjære hund!


 

Neem olje påføres direkte på pelsen eller i form av neem oljesjampo til hunder og andre kjæledyr under bad for å bekjempe flått, lopper, midd og andre ekle parasitter.



Neem pulver er like kraftig som neemolje og kan brukes enten internt eller eksternt.

Dette pulveret inneholder visse ingredienser som ikke finnes i oljen. Neem pulver er mye mer behagelig å håndtere enn oljen, og hunder kan spise den med maten. Neem-pulveret forbedrer hundens ånde og stopper tannsykdom ved å fjerne plakk og drepe bakteriene som forårsaker dårlig ånde hos hunder. Akkurat som med mennesker, når en hund inntar neem-pulver, angriper de aktive ingrediensene interne parasitter, bakterier og virus. Påfør pulveret direkte på pelsen for å avvise flått, lopper og andre parasitter.


Det var det! Nå ser du kanskje hvor fantastisk denne neemplanten er og hvordan du bruker den. Jeg bruker den til meg selv, til hundene mine og plantene mine.

Legg merke til at hvis hunden din viser en viss reaksjon på Neem, så stopp for all del å bruke det umiddelbart.


NEEM Pulver og olje fra PIDA Pets får du her:




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page