top of page

KELP/Tare - En av havets proteinbomber!

De siste årene har folk blitt stadig mer bevisste på helsegevinstene av tang og tare.


Faktisk inkluderer mange mennesker et taretilskudd i kostholdet. På samme måte dukker det opp flere og flere bevis på at tare også kan være gunstig for hunder. Rik på jod, naturlige salter og nyttige mineraler og vitaminer, kan Kelp pulver støtte en rekke viktige faktorer i hundens helse.

 

Kelp er full av flere viktige næringsstoffer, er lett å fordøye og fungerer på mange måter til å støtte en helhetlig helse for hunden din. Tare er både rik på protein og lite fett. Faktisk består tare av ca 25% protein! Dette gjør Kelp til en av de enkleste og sunneste måtene å øke hundens proteininntak på. Å sørge for at kjæledyret ditt har nok protein er et viktig skritt for å sikre muskel- og vevsutvikling. Proteinnivåer spiller også en nøkkelrolle i å reparere skadet vev. Dette kan hjelpe hunden til å komme seg raskere etter skader eller operasjoner. Tare inneholder også over 21 forskjellige aminosyrer. Derfor kan tilskuddet ikke bare øke hundens proteininntak, det gir dem også en variert proteinkilde. Siden forskjellige aminosyrer har forskjellige roller, kan det å ha ett tilskudd som gir mange typer aminosyrer sikre at du gir hunden din en mer komplett ernæringsprofil.


Jod er et annet nøkkelelement i tare som er avgjørende for effektiv kjertelfunksjon. Skjoldbruskkjertelen, hypofysen og spesielt binyrene krever jod for nødvendig regulering. God kjertelhelse er avgjørende for å metabolisere mat effektivt og riktig, samt opprettholde riktige hormonnivåer. Å forbedre hundens metabolisme kan føre til økt energi for hunden og til og med gjøre det lettere å opprettholde en sunn vekt. Det kan være vanskelig å sørge for at hunden får riktig mengde jod, men tare er en veldig tett kilde. Tare har blitt brukt i årevis for å behandle skjoldbruskkjertelproblemer eller jodmangel hos mennesker, og taretilskudd for hunder kan gi lignende fordeler.


Kelp er også en verdifull kilde til vitaminer som A, B12, C og E. Det inneholder også nøkkelmineraler som jern og mange sporstoffer som kalsium, kalium og bor. Hvert av disse næringsstoffene spiller en rekke viktige roller i helsen til hunden. Noen av fordelene med å gi hunden kelp inkluderer å opprettholde god blodhelse, redusere effekten av aldring og styrke kjæledyrets immunsystem.


Hva kan Kelp hjelpe mot? Kelps effekter kan være spesielt nyttige for eldre hunder, f.eks til hunder som opplever symptomene på jernmangel. På samme måte kan du bruke kelp for katter med svekket immunforsvar. Fordi kelp er høy i fiber, er den lett å fordøye og kan forbedre hundens generelle fordøyelseshelse. Kelp kan også bidra til å redusere plakk og tannstein som kan bidra til å opprettholde tannhelsen hos hunden.


En annen viktig fordel med tare for katter eller hunder er at det kan hjelpe mot allergisymptomer. Tare brukes til å behandle kløe og hevelse for å redusere ubehag ved hudallergi. Noen studier har også vist at tare er effektiv til å avvise lopper hos hunder. Dette kan gjøre tarepulver for hunder til et verdifullt supplement eller erstatning for kjemiske loppebehandlinger. Alle disse fordelene kan gjøre Kelp/tare til en enkel og effektiv måte å håndtere en rekke kjæledyrs helseproblemer.

Comments


bottom of page