top of page

Grønnleppemusling - Næringsrike skalldyr til hunden!

Hva kommer fra havet, og er en av de kraftigste «medisinene» du kan spise? Mens laksen slår sokkene av deg, bare ved å legge til grønnleppemusling i kostholdet ditt vil du garantert føle mye mer spenst i steget ditt. Gjelder det samme for hunder?

Ja! Selv om du kanskje ikke vet det – Grønnleppemuslinger for hunder kan virkelig vise seg å være et gunstig tilskudd.

Det overraskende er at "grønnleppemusling" ikke er det offisielle navnet på disse skjellene som ser ut som langstrakte ovale muslinger. Grønnleppemusling er faktisk produktnavnet for perna canaliculus, en veldig spesifikk skjellart fra New Zealand.


Så disse grønne skjellene, også kjent som grønnskjell eller grønnleppemusling, lagrer utrolig mye næring i de små skjellene deres! I følge aquaculture.org.nz er de superfood:


  • Hele 12,5 gram protein pr porsjon

  • Kalium

  • Kalsium

  • Omega 3

  • Magnesium

  • Vitamin A

  • Små mengder jern, vitamin D og karbohydrater

Som mat fra havet er det ikke noe sjokk at de har natriuminnhold og en viss mengde fett, men hei, ikke sukker!

Men hvorfor gi hunden din dem?

Kanskje de ikke vil gjøre en verden av forskjell for noen hunder; men de er definitivt en velsignelse for hunder som lider av leddgikt (spesielt slitasjegikt), så vel som aldrende hunder (generelt sett, hunder over 5 år). Hemmeligheten er delvis fra omega 3-fettsyrene og mineralene de inneholder. De er kjent for å redusere betennelse, hevelse og smerte forbundet med det. En av disse omega 3-forbindelsene er eikosatetraensyre (ETA), som har blitt funnet mer effektiv enn andre omega 3-er som du kan finne i matvarer som fisk.


Dette gjør at grønnleppemusling for hunder skiller seg ut fra andre kilder til omega 3. Et dobbeltblindt, dobbeltkontrollert eksperiment ble utført på en gruppe hunder, og resultatene viste at de som fikk grønnleppemusling hadde en signifikant reduksjon i betennelses- og smertenivå sammenlignet med placebogruppen. Kilde.


Selv om hunden din ikke har en kronisk, inflammatorisk tilstand, gir grønnleppemusling de næringsstoffene som trengs for å holde leddene sterke og sunne. Det betyr at du får gleden av å løpe rundt og prøve å få den mystiske gjenstanden de fant ut av munnen en liten stund til.

Å gi grønnleppemusling til hunden din

Nå som disse skjellene har vist frem sine ernæringsmessige "muskler", hvordan går du frem for å skaffe disse bløtdyrene til hunden din? Grønnleppemusling for hunder er faktisk ganske enkle å finne. En rekke nettforhandlere tilbyr kosttilskudd og godbiter laget fra dem, blant annet her hos PIDA Pets kan du finne grønnleppemusling i ren pulverform eller som en del av leddtilskuddet Ledsupport VET eller Multiflex - SE HER


Du kan også fôre grønnleppemusling til hunder på følgende måter:


  • Bland tilskuddet i pulverform/tabletter med hundens mat

  • Tilbered dem og legg dem deretter i hundens mat

  • Presentere tillegget som en godbit

Hvor mye skal man gi?

Vitenskapelige studier har vist at det er ekstremt effektivt å gi hunden din 450 mg til 2000 mg for en hund av medium størrelse. De foreslår 360 mg per 10 kg kroppsvekt. Det beste forslaget er for hunder med smerte å følge anbefalingen ovenfor, og for de som "avverger" aldring å starte med en lavere mengde.


Å vende seg til havets ressurser for å hjelpe hunden din til å føle seg smertefri og bidra til sunt kosthold er fantastisk når det kommer til naturlige løsninger. Altfor ofte tyr vi til et syntetisk stoff for løsninger når naturen gir oss akkurat det vi trenger.

Grønnleppemusling faller definitivt inn i den kategorien. Vi inkluderer alltid disse smakfulle skjellene i våre anbefalinger for eldre hunder eller hunder som opplever leddsmerter og leddgikt. Vi håper at du gir disse sjødyrene en sjanse – vi vet at hunden din vil bli begeistret over resultatene!








Comments


bottom of page