top of page

Godbitturnering!

Opprett et hierarki av belønninger!

I de tidlige stadiene av hundetreningen benytter vi godbiter og snacks flittig, og det anbefales sterkt at du gjør det samme! Mat er en enkel og effektiv metode for belønning for de fleste hunder, og det bidrar betydelig til å opprettholde en positiv emosjonell tilstand hos hundene våre under læring.


 

Derfor anbefaler vi at du holder en godbitturnering sammen med hunden din for å lære mer om hundens matpreferanser.

MÅ du holde en godbitturnering? Herregud, nei! Men vi lover at hvis du gjør det, vil det være mye GØY for deg og hunden din, og det vil gi deg verdifull informasjon som vil gjøre treningsprosessen enklere.


Til godbitt-turneringen bør du forberede flere typer belønninger som hunden liker. Finn fram godteskålen og plukk ut flere forskjellige typer godbiter. Deretter sorterer du dem i en rekkefølge som du tror er minst til mest attraktiv for valpen. Slapp av, jeg skal veilede deg gjennom prosessen!


1. Hierarki av belønninger


En godbitturnering hjelper deg med å kategorisere

godbitbelønninger i tre grupper: lav verdi, middels verdi og høy

verdi.

Selv om hunden din ELSKER mat, er det noen godbiter de vil finne mer attraktive og givende enn andre, spesielt i vanskelige eller distraherende situasjoner.

Finn ut mer om hver type i tabellen nedenfor og hvilke type belønningsverdier dine godbiter har. Legg merke til hvilke type belønningsverdi godbitene i PIDA Pets tilbyr er.

Merk: Ost bør bli brukt sparsomt på grunn av dets høye kalori- og fettinnhold. Alltid introduser ny mat forsiktig og sakte, og hvis du har noen bekymringer om den nye maten er trygg og passende for din hund, konsulter med veterinær eller ta kontakt med oss i PIDA Pets, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.


2. Turneringstid!

Trinn 1: Samle godbitene

Samle sammen minst to forskjellige godbitvarianter fra hver av kategoriene ovenfor (inkluder gjerne andre godbiter du tror hunden liker også!). Du trenger 6-8 små biter på størrelse med erter av hver gjenstand.


Trinn 2: La turneringen begynne!

Velg to godbiter med lavere verdi. Presenter dem for hunden din

samtidig, en i hver hånd. Uansett hvilken godbit hunden din spiser først, er vinneren av runde 1. Fortsett gjennom rundene, med vinneren av forrige runde mot en ny utfordrer i neste runde.


Se nedenfor for et eksempel på en godbitturnering som tester tørrforkuler, gulrøtter, Essential Finest, Essential Mini Delights treningsgodbiter, kokt kyllingbryst og pølser.

Og vinneren er...KOKT KYLLING!


Dette er den enkleste versjonen av en godbitturnering. Hvis du vil så kan du gjerne gjøre en mer kompleks versjon der hver runde er beste 2 av 3, og hvor du setter "tapere" av hver runde mot hverandre også, for å få en enda dypere forståelse av hvilke godbiter hunden din foretrekker.


Insidertips: Gjenta godbitturneringen annenhver måned, siden hundens godbitpreferanser kan endre seg over tid.

Ta i bruk vår Godbitturnering Worksheet ved din neste godbitturnering!

Last ned her:

Lykke til!












Comments


bottom of page