top of page

Energi - Det aller viktigste hos hunder

Oppdatert: 6. jun.

Energien vi utstråler når vi kommuniserer med hundene våre er det aller viktigste. For en hund er energi avgjørende. Det spiller ingen rolle hvilken person du er eller hvilken posisjon i samfunnet du har - en hund bedømmer deg primært etter to ting: lukten din og energien din. Lukten er åpenbar og trenger ingen forklaring, men når jeg snakker om energi, hva mener jeg egentlig?


Hva er energi?

Den forenklede versjonen er at "energi" er måten ethvert individ fremstår for verden på. Energi er en type frekvens eller vibrasjon som vi utstråler hele tiden, og denne vibrasjonen endres utifra hvordan vi føler oss, hva som påvirker oss og våre intensjoner.

Men selve ordet ''energi'' har gjerne forskjellig betydning for forskjellige type mennesker. Spør folk hva ordet "energi" betyr for dem, og svarene deres vil være forskjellige, avhengig av om de er en vitenskapsmann, en psykolog eller en spirituell person. SDersom du har din egen oppfatning av hva "energi" betyr, kan du vurdere å tenke på det på følgende måte: Energi er påvirkningen du har på verden rundt deg.


Med andre ord er energien din hvordan du blir oppfattet av andre levende som ikke er deg. Siden energien er som en frekvens eller vibrasjon som sender ut signaler til omgivelsene våre om hvem vi er, hvordan vi har det og hvordan vi føler oss, så betyr det at andre rundt oss kan lese disse frekvensene/vibrasjonene, akkurat som en radio som sender ut signaler gjennom en antenne og en annen radio plukker opp disse signalene via forskjellige kanaler. Alle levende vesener har denne ''antennen'' som sender og mottar frekvenser i form av energi, hos levende vesener er denne ''antennen'' en liten kjertel plassert ca midt i hjernen.


Det er det vi vil kalle «energi».


Nå, hva skaper energien som vi projiserer til verden? Energi er det vi får når intensjonene våre møter følelsene våre. Eller.. for å si det på en annen måte;

Intensjon × Følelse = Energi


Intensjon er definert som "En intensjon er en forpliktelse til deg selv, et formål, hensikt. Intensjonen med noe er målet eller tanken bak noe man gjør."


Følelser er tilstander i sinnet som gir farge til våre interaksjoner, og de kan være fysiske (som å skjelve av frykt), atferdsmessige (som å nærme seg eller unngå visse ting), eller subjektive (skjevheter basert på personlige erfaringer og oppfatninger).


For å vise hvordan dette fungerer hos mennesker, la oss se på de samme ordene, levert med samme følelse, men helt annen intensjon..


Ed McMahon var ofte den som introduserte Johnny Carson på "The

Tonight Show" med en replikk ''Here's Johnny!'', og han leverte replikken med entusiasme, som er en av de viktigste, lykkelige, menneskelige følelsene. Den samme replikken ble også sagt av Jack Nicholson i filmen "The Shining", og med samme følelse, entusiasme.

Intensjonen bak de to er imidlertid helt forskjellige. McMahons intensjon var å skape begeistring hos publikum. Nicholsons karakters intensjon var å skremme sin kone og sønn. De samme ordene, levert med samme følelse, har en helt annen energi på grunn av intensjonen.


Hvordan hunder leser både følelser og intensjoner

Hunder er bemerkelsesverdig oppmerksomme på våre følelser og intensjoner. Dette er grunnen til at det kan være så utfordrende å lure en hund. Du har sikkert opplevd dette når hunden din på en eller annen måte virker å vite at det er tid for en kloklipp eller en tur til veterinæren. Uansett hvor positiv eller livlig du prøver å være for å lokke henne til deg, ser hun gjennom det. Følelsene dine kan være lykkelige, men intensjonene endrer energien din fullstendig.


Derfor er det så viktig å være rolig og selvsikker. Jeg omtaler det ofte som en energitilstand, men i virkeligheten er det en følelse - den mest balanserte menneskelige følelsen. Det er nettopp derfor den er så kraftig når den kombineres med intensjon. Den rolige og selvsikre delen vil overstyre omtrent enhver intensjon og utstråle energi som oppmuntrer hunden din til å være rolig, underdanig og balansert.


Balansert energi

Hunder vil forsøke å unngå ubalansert eller ustabil energi, og mange menneskelige følelser er nettopp det: ubalanserte. Sinne, angst, frykt og håpløshet er eksempler på slike følelser. Selv om du kanskje har de beste intensjonene, vil kombineringen av dem med ubalanserte følelser resultere i energi som får hunden din til å stikke fra deg.


Men hvis du forblir balansert – rolig og selvsikker – vil dette tillate hunden din å stole på deg, og når hunden din stoler på deg, vil den også stole på intensjonene dine. Det er dette lederskap handler om.


Det er derfor like viktig å jobbe med seg selv om hundeeier, ut av respekt for dyret man har tatt ansvar for. Oppretthold en balansert energi som vil hjelpe deg med å kommunisere effektivt med hunden. Ved å holde deg rolig og balansert vil du kunne gi tydelige kommandoer som hunden din kan forstå. Slik vil du kunne bygge et sterkt forhold basert på tillit og respekt (les vår artikkel om dette tema ved å klikke på grønn tekst).


Hold deg i balanse, finn roen innenfra og se omgivelsene rundt deg endre seg.



Комментарии


bottom of page